JEG VIL SLUTTE Å RØYKE OG TRENGER RÅD

uten navn2

Ja dette er ingen enkel sak! For mange av oss er det rett slett helt umulig….Vi vet at det ikke er bra og verken røyke eller snuse, men vi aner ikke hvordan vi skal gå frem for klare å slutte….

Jeg, som så mange andre, hadde prøvd mange ganger å bare legge det bort. Men det funket ikke….det gikk noen dager også var jeg på igjen. Røyksuget ble for stort! Så ble jeg introdusert for damp eller e-sigarett 🙂 og jaggu….det funket. Jeg meldte meg rask inn i noen grupper på facebook. Det var jo så mye jeg ikke forsto…. Disse gruppene hjalp meg med alt 🙂

Når du skal kjøpe utstyr første gang, vil jeg oppfordre deg til å ta kontakt med en butikk, helst besøke en. Der har du da mulighet til å se hva de snakker om og få veiledning i bruk av utstyret. Og ikke minst hjelp til å finne det som passer best for deg og ditt behov. Alle er dessverre ikke så heldig å ha en butikk de kan besøke, så da kan grupper på facebook være greie å ha 🙂 Du kan selvsagt også sende en forhandler en pm!

Under fanen «utstyr» øverst her på min side, ligger det også masse utstyr til nybegynner. Hold musepeker over «utstyr» så over «nybegynner» Alt kommer da på rekke ut til høyre. (gjelder pc) Bruker du telefon, trykker du på meny og alt for nybegynner ligger under listet opp øverst. Jeg har puttet det under den kategori pga brukervennlighet og det at det kan brukes på MTL (munn til lunge/røyketrekk) Sett deg ned i ro og fred med penn og papir og skriv ned navn på utstyr du tror kan funke for deg 🙂

uten navn1

Så til litt om hva som skjer i kroppen røykeslutt!

Visste du at forandring skjer etter bare noen timer….

8 timer

 • Nivået av kullmonoksid i blodet synker til det normale
 • Nivået av oksygen i blodet øker til det normale
 • Røykånden blir borte!

Det er vanlig på denne tiden å føle seg rastløs, så det gjelder å finne noe som holder hendene opptatt og som kan distrahere deg fra røyksuget. Noen tips kan være: puslespill, strikking, skriv et brev til noen du ikke har hørt fra på lenge 😛 Det er også viktig å dampe i minst 5 min. Det tar lenger tid for kroppen å ta opp nikotin fra damp enn det gjør ved sigaretter. Husk å drikke vann. Damp gjør at du blir fortere dehydrert og kroppen trenger hjelp til å skylle ut alle giftstoffer fra sigaretter.

 

48 timer
 

 • Både smakssansen og luktesansen er bedre!
 • Allerede nå starter ødelagte nerveendinger å vokse ut igjen 

Drikk masse vann, tenk at du skyller giften ut av kroppen! Vær forsiktig med kaffen, du tåler mindre når du ikke røyker.

Lag en liste over gode grunner til å slutte å røyke. Nå fortjener du å belønne deg selv fordi du er så flink! Gi deg selv små belønninger for å stoppe, gjerne hver dag.

72 timer
 

 • Veggene i luftveiene slapper av slik at det blir lettere å puste.
 • Lungekapasiteten øker slik at det blir lettere å utføre fysiske aktiviteter.

En sigarett er som regel nok til å sprekke. Husk det spesielt når du er i festlig lag. Vær derfor forsiktig med alkohol den første tiden etter røykeslutt.

 

3 uker til 3 måneder
 

 • Blodsirkulasjonen er bedre
 • Det blir lettere og lettere å mosjonere og gå turer
 • Lungefunksjonen er bedret med opp til 30 prosent!

Dersom du er bekymret for å gå opp i vekt, vær nøye med å velge mat som ikke inneholder så mye fett, sukker og salt. Det kan være lurt å ha en bolle med friske skrellede gulrøtter i en bolle med vann i kjøleskapet, slik at du alltid har noe friskt å knaske på. Damp hjelper også på å holde søtsuget borte. Ha gjerne en tank med en søt smak også.

1-9 måneder

Det er nå mindre av:
 • Hosting
 • Tretthet
 • Kortpustethet
 • Tette bihulerI tillegg er:
 • Kroppens samlede energinivå er økt
 • I lungene vokser det ut nye flimmerhår, som gjør at lungene bedre kan fjerne slim, renske opp i lungene og redusere faren for infeksjon

Prøv å holde motivasjonen oppe! Du har kommet over den verste kneika nå!

Du kan belønne deg selv, kjøp noe fint for de pengene du ellers ville røykt opp.

1 år
 

 • Din risiko for å få hjerte-/karsykdom er nå halvert i forhold til en som fremdeles røyker!

Dette er en milepæl og fortjener stor oppmerksomhet og feiring!

Du er sannsynligvis mye mindre plaget av røyksug nå, men husk at det er kort vei fra noen få drag av sigaretten tilbake til en pakke om dagen, så ikke fall for fristelsen! Fortsett med å være sterk og kjenn at du har befridd deg selv. Kos deg med dampen din 🙂 På denne tiden vil du kanskje også kjenne at det er på tide å ned litt styrke på nikotin. Gå ikke for langt ned hver gang da dette kan gjøre at røyksuget kommer tilbake.

uten navn3

 

Noen av dampegruppene på facebook:

Damp i Norg

NDS – Forbrukergruppe

DampNorge Forum

Happysteamer

Damp i Nord-Norge

PinkSpot-Vday-couple

Håper dette var nyttig for deg og at du nå føler deg motivert til å prøve. Husk å ta ting i ditt tempo. Det er ikke sikkert at en brå slutt er det rette for deg. Ikke la deg stresse da dette gjør det verre for deg selv. Bare husk dampe hver gang du føler du har lyst på en røyk 🙂

MASSE LYKKE TIL ❤

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: