HVA ER HVA OG HVORDAN

forside

På oppfordring fra en leser, kommer nå en forklaring av noen begreper 😀

uten-navn-1Batteri/Mod-

Dette er den delen som produserer strøm. Den kommer i mange varianter. Noen er helt enkle med bare fyreknapp, mens andre har en hel masse innstillinger.

 

tankerTank-

Tank er den delen du fyller væske/juice i. Denne skrur du på toppen av batteriet. Noen tanker har toppfylling. Andre fylles fra bunnen. Noen tanker er ment til MTL, mens andre er til DL. (forklaring kommer lenger ned) De kommer med forskjellig tilkobling. De eldre, litt billigere tankene har eGo-kobling. Dvs du skrur den utenpå batteriet. Mens de fleste tanker som lages nå, kommer med 510-kobling. Altså en «pinne» som skrus ned i batteriet.

 

last ned (12)
RTA

RTA/RDA/RDTA/RBA-

 

RDA/Dripper er en tank uten tank hvor du drypper juicen rett på coilen. Rebuildable Dripper Atomizer

 

RDTA er en dripper med tank under. Rebuildable Dripper Tank Atomizer

RTA er en vanlig tank. Rebuildable Tank Atomizer

RBA er selvbyggercoil til tanker som også kommer med ferdigcoil. ReBuildable  Atomizer

Felles for alle disse er at du lager coiler selv og putter inn bomull. Du får kjøpt coilene ferdig tvinnet.

 

dripper
RDA/Dripper

Dette er ikke noe for en nybegynner og det er viktig at du leser deg opp på Ohms Lov og batterisikkerhet før du starter. Du må også ha rett utstyr og bomull som ikke er klorbleiket. Søk hjelp hos noen som kan før du begir deg ut på dette.

 

 

 

thjsh208t0Coil/fordamperhode/filter-

Dette er den delen av tanken din som er forbruksvare. En coil varer ca i 14 dager før den bør byttes. Det varierer selvsagt fra person til person. Noen damper mye og da må den byttes oftere. Teng på at coilen bør byttes, er at den forandrer smak. Det smaker brent på en måte. Noen ganger slutter den bare å virke også. Da får du feilmelding på batteriet om det har display (skjerm) Da står det «check atomiser» eller «no atomiser» Dette kan også indikere at coilen ikke sitter godt nok fast. Den skal sitte godt fast, men ikke så hardt at du må bruke verktøy for å få den løs. Husk og la coilen trekke i 15 min etter at du har satt i ny. Dette for at den skal trekke til seg juice og bli våt.

acheter-resistance-melo-2-ijust-pas-cherCoiler kommer i mange varianter og hver tank har sine egne. Sørg alltid for at du kjøper den som hører til din tank. Sørg også for at du har riktig ohm (forklaring kommer) En tommelfingerregel er at coil fra 0.6 ohm og oppover er beregnet for MTL og 0.5 og nedover er ment til DL. Det finnes også coiler som er laget av Nikkel (ni200) og Titan (Ti) Disse skal bare brukes i temperaturmodus. Om coilen din er laget av Stainless Steel (SS316) kan den brukes både på watt og på temperatur. Husk alltid å sjekke hvilken coil som står i tanken din når du får den. Det følger alltid med flere i pakken når du kjøper tank.

 

ohmOhm-

Dette forteller deg om motstanden i  coilen. Dette forteller deg også hvor mange watt du bør bruke og hvordan du bør dampe. Og tegnet for ohm -> Ω

Høy ohm-lav watt

Lav ohm- høy watt

 

cropped-12516424_10153296575235216_314944734_n.jpgMTL/ML/DL-

MTL/ML- munn til lunge. Du damper på samme måte som da du røyket. Trekker dampen først inn i munnen, liten pause, så ned i lungene.

DL- direkte lungetrekk. Du inhalerer dampen rett ned i lungene uten mellomstopp i munnen. Dette omtales også som Subohm. Det kreves lavere styrke med nikotin ved DL. Dette fordi du får mye mer damp. Anbefaler ikke over 6mg.

(Se forklaring på coil for å se hva som passer til hva)

2-140630103321416

 

Driptipp-

 

Den er den biten du har i munnen. Som regel sitter den bare i gummipakninger og er utskiftbar. De smale egner seg best til MTL. Disse tuppene kommer i mange forskjellige tykkelser og lengder. Du har 510, 810, 820 med og uten pakking. Disse tallene forteller deg tykkelsen på den du putter nedi tanken. Selv om en tut har stor åpning på toppen, er det ikke sikkert den er like stor i bunnen. Sjekk alltid ved kjøp av tank om hvordan tupp den bruker. Mange tanker kommer også med 510- adapter. Dvs den kan bruke nesten alle typer driptipper.

 

 

 

88938_Eleaf_Eleaf_Istick_Pico_Startsett_6Kit-

Det vil si du får både tank og batteri/mod i en pakke.

 

 

AIO

Dette er en felles betegnelse for en dampedings hvor alt er i en. Det er mange produsenter som lager disse.

Aall Iin Oone

Watt-

Det er hvor mye power/strøm batteriet bruker for å få coilen til å fordampe juicen.

Høy ohm-lav watt

Lav ohm- høy watt

mAh-

Dette forteller deg hvor stort batteriet ditt er. Altså hvor strøm det har. Så jo høyere mAh (milliamp hour) jo lengere kan du bruke batteriet før du må lade.

TPD-godkjent

Dette betyr at tanken din bare rommer 2 ml, har barnesikring og er lekkasjefri.

PG-

Forkortelse for Propelenglykol Dette er tynt som vann, fremmer smak og gir røsk i halsen. Mange reagerer med astmalignende symptomer ved for høy PG. Anbefaler mix av 50/50 blanding minimum.

VG-

Forkortelse for Glyserol . VG er en tykk væske med en søtlig smak. Det er denne som står for dampprodusjonen. VG er mild for halsen. Anbefaler høyere andel Vg enn Pg ved dirkete lungetrekk.

Nikotin-

Her er en forklaring på hva nikotin er og hvordan den oppfører seg i kroppen.

Dampetunge-

Midlertidig nedsatt smak. Gi tunge/munn et smaksjokk for å resette smaksløker. Munnskyllevann, sitron og sterk mentholdamp hjelper. Pass på å variere smakene dine for at tunga ikke skal gå lei.

tumblr_nkuvocNGkX1rlm3cuo1_500Squonker- 

Dette er en mod med juiceflaske inni. Du presser lett på flasken for å transportere juice opp til din RDA/Dripper. Må ha egnet utsyr. Du slipper å dryppe juice fra toppen. Kommer både som regulert mod og uregulert. Passer ikke for nybegynner!

 

 

replacement-bottom-feeder-center-pin-for-goon-rda-golden-brassSquonkerpin-

Senterpinnen på RDA/Dripper som har hull i seg som igjen gjør at juice kan presses opp.

 

 

BF-

sku_28264_52Bottom Feed- Betegnelse på RDA/Dripper som kan brukes på Squonker. RDA’n mates fra bunnen med juice.

 

 

Håper dette oppklarer en del for deg som er ny damper 😀 Er det noe jeg har glemt her, gi meg gjerne beskjed på facebook 🙂

 

12721804_10153287353220216_1902907049_n
Dampesnappen hjelper deg!

2 kommentarer om “HVA ER HVA OG HVORDAN

 1. Hei

  Takk for denne. Veldig bra skrevet. Skal lagre denne og bruke som guide neste gang jeg skal kjøpe kit 🙂

  Finnes det noen lett måte å finne tanker som passer til sin mod? Noe man bør se etter.? 🙂

  Liker

  1. Du må tenke ut i fra hvor mange watt du damper på. Og tenk da at du bør bruke mer 60-70% av max watt. Dette for at batterikapasiteten skal holde litt lenger.

   Liker

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: