SUGETEKNIKKER OG KLIN!

12516424_10153296575235216_314944734_n

Ja sugeteknikk ja…det er viktig for å få en god opplevelse av dampen. Dette er et tema som kommer opp daglig på våre facebooksider. Og det er forståelig. Det er ikke så enkelt om en ikke vet hvordan. Vi kommer jo alle fra sigaretter, der vi kunne suge livet av den uten at det gjorde noe. Så får vi plutselig en delikat sak i munnen og vi må tenke annerledes.

Det første du må forsikre deg om er at du har rett coil til ønsket måte å dampe på. Coiler fra 0.6 og opp til 2.5 er stort sett alltid ment til MTL (munn il lunge/ røyketrekk) Og coiler fra 0.5 og ned til 0.01 er nesten alltid til DL (direkte lungetrekk)

Det er også viktig at du har rett tykkelse på juicen din. Til lungetrekk (DL) er det best å bruke juice som er minimum 70/30 VG/PG og til munn til lunge trekk (MTL) er best med Max 60/40 VG/PG

Så hvordan gjør du det egentlig? Suger du for hardt eller for lenge….. Og hva skjer om du suger for hardt for lenge eller om du tar kjappe små harde trekk?

images (12)Jo det er så enkelt at bomullen inni fordamdamperhodet ikke rekker å trekke til seg nok juice og du vil fort få brent smak og derav brenne bomullen. Dette gjelder kjappe harde trekk.

Og hva skjer om du suger for hardt for lenge…..jo…juicen går rett igjennom uten å bli fordampet. Da spruter det opp i munnen. Det surkler og bråker. Og om du i tillegg gjør dette og har for lav watt, ja da blir det mye klin 😛 Og det liker vi ikke!

c8bf074dca97c71cb7bea5253fea38bfSå hvordan løser vi dette problemet…?? Jo det skal jeg fortelle deg 🙂 For det første….Sett munnstykket på siden av munnen. Om du har det slik, klarer du ikke suge så hardt. Dette gjelder for MTL (munn til lunge/røyketrekk) og ikke de store tankene med store munnstykker. Tenk deg så at du tar et mykt trekk som varer i ca 4 sekunder ved direkte lungetrekk og ca 3 sekunder ved munn- til lungetrekk.

Og før du starter og suge, trykk inn fyreknappen så du hører den fyrer. Dette tar ca 0.1 sekund. Så hold munnstykket i munnen alt. Sørg selvsagt først for at det ikke er fuktighet i røret i midten under munnstykket. Dette fikser du ved å ta av dripptippen (munnstykket) snu hele opp ned, snurr hjørnet på papir som ikke loer og snurr det inn til det ikke går lenger. Da får du tørket bort all juice og kondensert damp som lager surkling. Slipp også fyreknappen ett brøkdels av et sekund før du slutter å suge. da får du bort dampen som ligger i midtrøret.

Det kan nok hende du må øve litt, men øvelse gjør mester 🙂 Og når du først har knekt koden, går alt som en drøm 🙂

 

images (11)Så nå når du har fått til denna suginga mangler du noen tips ang surkling og lekkasjer! Visste du at du burde sjekke at fordamperhodet sitter godt nok fast hver gang du fyller tanken? Nei, tenke det 😛 Er nok mange som ikke tenker på det. Det løsner nemlig litt hele tiden hver gang vi skrur opp tanken. Gjør det som en vane og sjekke det hver gang. Ikke skru det for hardt fast, for da klemmer du istykker pakningene. Men det skal sitte godt fast. Dette gjelder bare for tanker som fylles fra bunnen. Har du tank med toppfylling må du også selvsagt sørge for at coilen sitter som den skal og at alle pakninger er hele og sitter som de skal. Alle deler skal også her skrus godt til, men ikke kjempehardt. Jeg pleier å kalle det «damehardt» 😄

Husk også at juice med høy andel PG er tynnere, gir mer røsk i halsen og har lettere for å surkle. Den trenger også lavere watt for å fordampe. Så dvs at høyere VG trenger høyere watt for å varmes opp og fordampe. Den trenger også lenger tid på å trekke seg inn i bomullen og derav mykere trekk.

images (10)For å unngå lekkasjer er det selvsagt viktig at alle pakninger sitter som de skal og at fordamperhodet sitter godt fast. Pass på at tanken din ikke blir for full eller for tom. Det lønner seg å fylle når det er 1/4 del igjen i tanken. Dette fordi det blir et vakuum i tanken når vi damper og slipper dette taket, ja da renner juicen ut! Og om du fyller den for full, presses juice ut raskeste vei når du skrur den sammen. Og det er ut av luftehullene. Viktig å finne riktig wattstyrke. Det også viktig og ikke utsette tanken eller batteri for høy varme. Om tanken blir varm, blir juicen tynn og da renner den ut. Blir batteriet for varmt, kan det » gå i lufta». Så derfor…..unngå direkte sol!

En annen viktig ting! Trykk aldri på fyreknappen uten at du tar et trekk. Dette gjør nemlig at det samler seg juice inni coilen og når det blir fullt der, vil det denne ut av luftehulla.

Jeg håper disse tipsene er til hjelp for deg og at du får kontroll på både suging og lekkasjer 🙂

12721804_10153287353220216_1902907049_n
Dampesnappen hjelper deg!

7 kommentarer om “SUGETEKNIKKER OG KLIN!

  1. Hei, og takk for fine forklaringer som er til god hjelp til nye, og mere erfarne dampere!
    Det lekkasjeproblemet jeg hadde med NEBOKSENE mine løste jeg ved å kjøpe noen giftfri kjemikalie bestandige O-ringer. Jeg testet ut ved å legge en passende o-ring rundt luftrører der coilen går imot.
    Det løste problemet med lekkasje.
    Neboksen har jo veldig lette/luftige trekk for mun-lunge innsug. Det løste jeg ved å ta en passende o-ring og dytte inn i lufthullet under, og dermed fikk jeg passende åpning, 1mm. Og trekkene ble behagelige.

    Likt av 1 person

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: