HVA ER DAMPING?

th28RICS9M

Ja hva er det egentlig? Vi har hørt og lest så mye i media….alt fra vann i lungene til sopp i munnen. Men er dette sant?

Nei det er det ikke! Damping er rett og slett væske som blir fordampet på samme måte som når du lager mat eller tar deg en dusj. Væske blir til damp da det utsettes for varme. Det er ingen vitenskapelige funn som sier at dette fører til vann i lungene, poppcornlunger eller sopp i munnen.

Det de derimot vet, er at damping er 95% mindre skadelig enn røyk. Jeg sier ikke at damping er sunt, men det er et mye bedre alternativ enn å røyke. Og det er jo det vi har drevet med i alt for mange år.

Fordelen med damping er at vi får bedre helse, vi lukter ikke vondt, mat begynner plutselig å smake godt igjen og ja om du er litt som meg, får du mange nye venner. Penger sparer du også. Dette er heller ikke gratis, men det blir det du gjør det til selv. Du trenger i utgangspunktet et batteri, en tank, noen fordamperhoder og e-juice. Fordamperhoder og e-juice er forbruksvaren her. Men om du summerer opp hva du tidligere ville brukt på tobakk, blir dette en fjær i forhold.

evod_kit_blue_grandeSå var det selve dampedingsen da…..hva er det? Jo det er et batteri og en tank. Det finnes et hav å velge mellom der ute. Jeg vil lage et eget innlegg om hva en nybegynner burde ha sånn til å begynne med.

Og så har vi væsken vi damper da. Hva består den av? Den består av propylenglykol (PG), Glyserol (VG), aroma og nikotin.  Aromaer brukt i e-juice er fremstilt på en slik måte at det ikke er skadelig å inhalere. En må IKKE bruke aromaer som er ment til bruk i matlaging! thSBZWF2TCE-juicen kommer i flere styrker med nikotin. Alt fra 18mg til 0mg. De fleste nybegynnere starter på 18mg eller 12mg. Du må ikke sammenligne dette med hva det er i tobakk da du må nidampe i minst 25 min 18mg for å få i deg like mye nikotin som det er i en malboro/ Prince. Og det klarer du rett og slett ikke. Det er viktig å starte så høyt at du føler at du får dekket nikotinbehovet ditt. Og ikke stress om du har lyst på en røyk. Om suget melder seg, ta deg noen trekk av dampen din og vent noen minutter. Sannsynligvis har du ikke lyst på røyk etterpå 🙂

Jeg hadde ingen planer om å slutte å røyke da jeg ble introdusert for damp for to år siden…..men det bare ble sånn. Jeg glemte å røyke. Nå skal jeg ikke komme her å påstå at jeg ikke har røyket på to år, for det har jeg! Jeg hender jeg tar meg en Mentholrøyk. Rett og slett fordi jeg syns det smaker godt.  Men det går uker mellom hver gang, ja noen ganger måneder. Jeg har kommet til det punktet at nå er det ikke tobakken som bestemmer over meg. Det er jeg som bestemmer. Røyksuget har jeg overhodet ikke lenger.

Jeg håper jeg har klart å gjøre deg litt klokere med dette. Kunne sikkert sitti her i dag og skrevet om dette temaet, men da blir det for mye info….

Håper du liker det du leser og vil fortsette å være med meg på denne reisen inn i dampeverden 🙂

12721804_10153287353220216_1902907049_n
Dampesnappen hjelper deg!

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: